Svjedoci.net forum
November 13, 2024, 03:11:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Kriva proročanstva  (Read 7464 times)
Admin
Isus je Kralj
Administrator
Početnik

Email
« on: January 22, 2011, 12:49:11 PM »

Link na cijeli članak

Jehovini svjedoci su prorokovali mnoge događaje u budućnosti. Od kojih se niti jedan nije obistinio. Kraj svijeta sa Armagedonom se predvidio za 1874, 1914, 1918, 1925, 1975, 2000.
Uskrsnuće Abrahama, Izaka, Jakova i ostalih starozavjetnih pravednika je bio samouvjereno prorokovan za 1925.godinu.
No, ništa od toga se nije obistinilo...

...

Članak je još u izradi...

Za sada samo nekoliko stvari u vezi godine 1975. Ta godina je trebala označiti kraj 6000 čovječanstva (od stvaranja Adama) i početak 1000-godišnjeg Kristovog kraljevstva.

U časopisu "Probudite se!" izdanog 8. listopada 1968, str. 13 stoji:
"Činjenica da su prošle pedeset četiri godine razdoblja koje se naziva "posljednjim danima", je vrlo značajna. To znači da ostaje još, najviše, samo nekoliko godina, prije nego Bog uništi trenutni korumpirani sustav stvari koji dominira zemljom."

Donosimo i video s isječkom govora što ga je 1967.g. održao pokrajinski nadglednik, Charles Sunutko.

http://www.youtube.com/watch?v=toVQh0mlolQ

I dio govora koji je početkom 1975. godine održao Frederick W. Franz, tadašnji dopredsjednik Društva (a kasniji predsjednik), u kojem govori kakva su bila očekivanja oko te 1975. godine.

http://www.svjedoci.net/audio/FF1975sample.mp3

(cijeli govor se može naći na ovom linku)

« Last Edit: February 10, 2012, 09:51:30 PM by mali sime » Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član

« Reply #1 on: March 21, 2012, 11:41:24 PM »

Napraveljen je posebni članak za 1975

a i YT video

Istina će vas osloboditi.
miguel
Početnik
*

« Reply #2 on: September 29, 2012, 11:30:55 AM »

Ja sam JS, ali ne spadam u one "poslušne", tako da sam, što zbog radoznalosti, što zbog tog što ne mogu više podnjet da mi se naturaju formirane misli u mozak, došao na ovu stranicu. Pročitao sam članak, pogledao video. Iako sam i prije znao za neslaganje WT tumačenja i 607.god. sa svjetovnim izvorima, nisam na to obraćao toliko puno pažnje. Ali kod čitanja ovog članka, jasno sam vidio nelogičnosti kod računanja 7 vremena, onako kako to objašnjava WT. Takođe sve rečeno u videu mi izgleda vrlo studiozno obrađeno i logično.
Priznajem da me ovaj članak uzdrmao jače nego što sam očekivao.
I šta sad? Imam puno godina staža, obitelj u "istini". Kako ovo pokazati ženi? Kako nastaviti dalje služiti Bogu (onako kako WT to zahtijeva od nas), ako znaš ove činjenice?
mali šime
Administrator
Mlađi član

« Reply #3 on: September 29, 2012, 11:44:40 AM »

Ja sam JS, ali ne spadam u one "poslušne", tako da sam, što zbog radoznalosti, što zbog tog što ne mogu više podnjet da mi se naturaju formirane misli u mozak, došao na ovu stranicu. Pročitao sam članak, pogledao video. Iako sam i prije znao za neslaganje WT tumačenja i 607.god. sa svjetovnim izvorima, nisam na to obraćao toliko puno pažnje. Ali kod čitanja ovog članka, jasno sam vidio nelogičnosti kod računanja 7 vremena, onako kako to objašnjava WT. Takođe sve rečeno u videu mi izgleda vrlo studiozno obrađeno i logično.
I šta sad? Imam puno godina staža, obitelj u "istini". Kako ovo pokazati ženi? Kako nastaviti dalje služiti Bogu (onako kako WT to zahtijeva od nas), ako znaš ove činjenice?

Prije svega dobrodošao ovdje i hvala na iskrenosti.

Pošto sam nisam (bio) JS ne znam koliko bi moji savjeti imali težinu u tvoj situaciji.
No, svakako se možemo tipkati kasnije.. Trenutno (do navečer) nemam vremena...

Za sada ti mogu preporučiti YT videje onih koji su prošli ili prolaze kroz slično kao ti...

Ako ti engleski nije problem... za početak preporučam ovaj kanal: JW Struggle.

Svako dobro, tebi i obitelji.
Živio. Smiley
« Last Edit: September 29, 2012, 11:46:52 AM by mali šime » Logged

mali šime
Administrator
Mlađi član

« Reply #4 on: September 29, 2012, 09:53:12 PM »

Moj bi ti savjet bio da istražuješ dalje, da budeš siguran u poteze koje ćeš eventualno dalje vući.
Znam koliko je za jednog JS teško prekinuti veze s organizacijom, jer praktički nakon toga biva "duhovno smaknut".

Ne odustaj od Boga, on nije istovjetan nekoj organizaciji koja se na njega poziva (kao što RKC nije jedina prava nije niti WT... niti ikoja druga). Proučavaj sam Pismo i dopusti da ti Bog kroz njega govori. Iz svog iskustva znam koliko mi je Bog govorio i usmjeravao me direktno iz svoje Riječi. U tom smislu preporučam poslanicu Rimljanima, koja je svojevrstan komentar Evanđelja Isusa Krista.
Kako ti Bog bude govorio kroz Bibliju, vjerujem da će ti biti i jasnije što dalje...

U vezi supruge, možeš za početak u nekakvom neobaveznom razgovoru, onako usput, skoro pa u polušali spomenuti neku dvojbu oko WT-a. Tada pomno promatraj njenu reakciju. Moguće je da i ona ima slične sumnje, samo ih se ne usudi reći na glas (čak ni tebi).

Sretno i nadam se da se još čujemo...

Pages: [1]
  Print  

Jump to: