Tito! Tito!
Znači, može reklamica...
U ovoj razmeni misli korišteni su časopisi Kula stražara 87. 1. 3. 5. : W 0615.01 19, `Sve je pismo od Boga nadahnuto´, `Šta zaista naučava Biblija´, ´Obrati pažnju Danilovom proročanstvu`. Raspravljanje na temelju Pisma`...
Glavni razlog zašto se koristi literatura Jehovinih svedoka jeste što sam Jehovin svedok. Kao pripadnik Božje organizacije mogu koristiti i obrađivati na svoj način literaturu i infomacije na određenu temu. Naprimer. kopiraću/ prepisaću neke misli iz Kule Stražare 98´ 1. 5. 13-14, gde stoji
U vreme kad je ta nova nacija počela postojati, desili su se važni događaji koji su ispunili Joelove proročanske reči. O tim događajima čitamo u Delima apostolskim 2:2-4: ”U jedan put postade huka s neba kao duhanje silnoga vetra, i napuni svu kuću gde sedjahu; i pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakoga od njih. I napuniše se svi Duha svetoga, i stadoše govoriti drugijem jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.“ Tako je tih 120 vernih muškaraca i žena postalo duhovna nacija, postali su prvi pripadnici ’Izraela Božjeg‘, kako ih je kasnije nazvao apostol Pavle (Galaćanima 6:16).
*
Ove misli mogu ovako izgledati u obradi pojedinca (Jehovinog svedoka) po vlastitoj želji:
Kad je nova nacija nastala, događaji koji su se dešavali su ispunili proročanske Joilove reči, a čitamo ih u Del 2:2-4, ”U jedan put postade huka s neba kao duhanje silnoga vetra, i napuni svu kuću gde sedjahu; i pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakoga od njih. I napuniše se svi Duha svetoga, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.“, svih 120 vernika, i muškaraca i žena u tom momentu su postali duhovna nacija, koji su istim tim imenom nazvani i od apostola Pavla , a to čitamo u Galaćanima 6:16.
Dakle, ako nisi zaboravio uživam blagodeti Jehovine Organizacije, koja mi je dozvolila da na svoj način obrađujem i koristim literaturu tako da ohrabrim istomišljenike i zaintresovane osobe kroz razne mogućnosti kao što su: govori u skupštinama, kongresima,vođenje biblijskih studija i kroz propovedanje od kuće do kuće. Znam da si upoznat s načinom kako se Jehovini svedoci ophode kad´ je u pitanju reč Božja . Naš cilj je´, ne zadiviti interesente svojim znanjem iz naše literature, vec omogućiti ljudima da što bolje upoznaju reč Božju. Sva literatura je besplatna i lako dostupna. Dovoljno je da se poseti naša stranica
www.watchtower.org. i iz prve, istinite i jedine ruke osoba može dosta toga saznati o biblijskim temama koja je intresuje. Skoro sam imao iskustvo da me interesent zamolio da mu prosledim tačnu informaciju stranice zbog, kako je rekao: MNOGO IMATE PROTIVNIKA ( a ja dodajem koji su kreirali „skoro“ pa identične stranice). Vidimo da iz razgovora sa iskrenim, jednostavnim i poniznim ljudima smo i sami radosni što čujemo i vidimo ljude realnog gledišta kojima je i više nego jasno s kojima se niskim, zlobnim, neprimerenim i neistinitim sredstvima služe Božji protivnici. Sam si svedok da je ova stranica čiji naslov glasi „Činjenice o Jehovinim svedocima“ upravo klevetnička, jer zloupotrebljava literaturu tako što se krivo prezentuje temeljne nauke i određene misli koje se izvlače iz konteksta dovodeći čitaoce do krivog zaključka. Dokaz i činjenice su upravo postavljeni postovi kojima se („našem“)adminu, a i tebi ne sviđaju. Među ostalog potvrda ovih misli je upravo u tvojoj rečenici, citiraćemo/kopiraćemo:
"jer i ja imam WTL, svu literaturu Jehovinih svjedoka koju imaš i ti i još 5 puta toliko. Tak da..."
Meni ove reči govore da si, ili bivši Jehovin svedok ili zainteresovana osoba koju mi zovemo ´večiti interesent´, a to bi ti ilustrativno objasnio. Zamisli čoveka na obali mora koji nikako da reši svoje pitanje kako naučiti plivati. Pored obilja vode i lepote mora čovek nikako da se otisne u morsku dubinu i oseti tu vrstu radosti zahvaljujući kontaktu i plivanju. Logično je da se postavlja pitanje: Šta je s ovim čovekom? Razne uzroke možemo nagađati, ali jedan je siguran: on ne želi, bez obzira što je pored mora, naučiti plivati. Budući da mu je uskraćen užitak i čast koja mu nudi priroda deluje pomalo čudno u očima drugih. Jer ne priliči videti i znati za jednog dalmatinca/primorca koji se nije otisnuo na pučinu i ne zna plivati. Nešto slično je i sa osobama koje imaju našu literaturu i Bibliju, a ne koriste je u svrhu zašto je i napisana. Na kraju, kada se analiziraju te osobe deluju čudno ( neprijateljski). Zašto?
Biblija i naša literatura se koristi da bismo slavili Boga na njemu dopadljiv način, tako da ne zloupotrebljavamo reč Božju kao što je to zlonamerno činio Božji protivnik satana. Ta zla duhovna osoba zloupotrebljava reč Božju, navodeći osobe ne samo da prestanu obožavati Jehovu, već ide dalje u svojoj nameri: naime, da obožavaju njega.(Matej 4:1-8) Tu čitamo:
„Tada je duh odveo Isusa u pustinju da ga Đavo iskuša. Nakon što je postio četrdeset dana i četrdeset noći, ogladnio je. I došao je Kušač i rekao mu: “Ako si sin Božji, reci ovom kamenju da postane hleb!” A on mu reče: “Pisano je: ‘Čovek ne sme živeti samo o hlebu, nego treba živeti i o svakoj reči koja izlazi iz usta Jehovinih.’”
Tada ga je Đavo poveo u sveti grad, postavio ga na vrh hramskoga zida i rekao mu: “Ako si sin Božji, baci se dolje! Jer pisano je: ‘Anđelima svojim zapovediće za tebe i oni će te nositi na rukama svojim, da gde ne udariš o kamen nogom svojom.’” A Isus mu je odvratio: “Ali pisano je i ovo: ‘Ne iskušavaj Jehovu, Boga svojega!’”
Đavo ga je zatim poveo na goru vrlo visoku i pokazao mu sva kraljevstva sveta i slavu njihovu i rekao mu: “Sve ću ti ovo dati ako padneš i pokloniš mi se.” Tada mu je Isus rekao: “Odlazi, Sotono! Jer pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’” Tada ga je Đavo ostavio. I gle, došli su anđeli i počeli mu služiti.”
Što se tiče tvog pitanja da li mislimo vodeće telo i ja na ovu temu identično bi ti dao odgovor jasno i glasno: mislimo isto dok se ne dokaže suprotno. Jehovina organizacija, a to je mnogo puta dokazala je ponizna organizacija koja je spremna uvek zastupati istinu tako što će priznati svoje greške i popraviti ih. Imamo mnogo primera u tome počev od prvih dana pa sve do dan danas kako je Božja organizacija menjala određene stavove po pitanju neutralnosti, obožavanja, idolopoklonstva, raznih poroka, verovanja , paganskih običaja i uopšte raznih tema što možeš iz naše literature i da se uveriš. Za razliku od takvih slučajeva tema´HRONOLOGIJA 1914 i 70 nedelja je sa toliko dokaza u prilog tome, evo već preko 130 godina i do dan danas se istražuje ta tema i kao što smo videli da istorijske činjenice i dokazi sve više i više potvrđuju biblijsku hronologiju koju zastupaju Jehovini svedoci. Naravno da će se naći osobe koje se ne slažu sa objašnjenjem, ali to je njihov problem, ne naš. Ti si, trenutno, očit primer u tome, što ne znači da nije moguće da i ti pokažeš poniznost jednog dana ako bude potrebno.Evo, dajem predlog: ispitaj sve o „linusolarnoj / proročanskoj godini“ i vrlo brzo ćeš se uveriti da to srednje računanje vremena koja nam nudi Biblija je jedan od ključeva da razumeš ´hronologiju 1914.god´.
Da, postoji i ova mogućnost da mi promakne informacija koja bi nam pomogla u još boljem razumevanju određene teme što bih u najkraćem vremenu se potrudio dobaviti, ispraviti i ako je potrebno se izviniti.
Postavio bih ti par pitanja:
1) Da li si ti bivši Jehovin svedok?
2) Kojoj religioznoj organizaciji pripadaš?
3) Šta za tebe znači Josip Broz Tito?
P.S. Admin, javiću ti se kasnije!
....pozdrav!