Svjedoci.net forum
April 22, 2024, 11:00:27 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Raymond Franz - "Grižnja savjesti" - hrvatski prijevod!  (Read 4203 times)
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« on: February 01, 2015, 10:14:05 PM »

Link na članak

Raymond Franz - "Grižnja savjesti" - hrvatski prijevod!

"Grižnja savjesti" (Crisis of Conscience ili "Kriza savjesti") je biografska knjiga Raymonda Franza, bivšeg člana Vodećeg tijela Jehovinih svjedoka. Prvo izdanje je napisano 1983. g., tri godine nakon što je Ray Franz isključen iz religije Jehovinih svjedoka. Knjiga je velika studija i izlaganje unutarnjeg djelovanja Watchtower Društva tijekom 1960-ih i 1970-ih.

Franz je proveo 43 godina kao Jehovin svjedok. Služio je kao punovremeni propovjednik u Sjedinjenim Američkim Državama i kao misionar u Portoriku i Dominikanskoj Republici. Godine 1965. postao je član osoblja u sjedištu organizacije u Brooklynu, u New Yorku, gdje je bio zadužena da pomogne u istraživanju i pisanju biblijske enciklopedije Aid to Bible Understanding, a 1971. godine imenovan je za člana Vodećeg tijela. Vodeće tijelo je napustio 1980, nakon istrage koje je pokrenuta na visokoj razini zbog sumnje da osoblje u sjedištu, uključujući Franza, širi "kriva učenja". Preselio se u Alabamu, gdje je radio na farmi te je isključen iz religije u studenom 1981. zbog kršenja odredbe da svjedoci izbjegavaju bivše članove religije Jehovinih svjedoka.

Ova dragocjena knjiga koja daje pogled u samu srž upravljanja organizacijom Jehovinih svjedoka dostupna je sada i na hrvatskom jeziku. Iz uvoda knjige:

U povijesti religiozne organizacije mogu postojati odlučujući trenuci, specifično vrijeme i okolnosti koje omogućuju da se vidi iza vanjskog izgleda i da se prepozna istinski karakter i suštinski duh te organizacije. Sam autoportret organizacije je dominantan kalup razmišljanja i pogleda, njena motivirajuća snaga i njeni šablonski odgovori na neslaganje ili izazove, tada se bolje uočavaju. Faktori koji izlaze na svjetlo, zapravo su mogli cijelo vrijeme biti prisutni, u unutarnjoj jezgri organizacije, ali su bili ispod površine, čak i u sukobu sa izvanjskim izgledom i proklamiranim načelima. Odlučujući trenutak može proizvesti portret koji je uznemirujuće drugačiji od slike koju organizacija ostavlja u umovima svojih članova, i taj odlučujući trenutak, može čak izbjeći njihovoj pažnji, ako oni, u centru organizacije, uspiju efektivno potisnuti svijest o njemu.

PREUZIMANJE knjige: http://www.mediafire.com/?88ub7zd30ghef4c
Logged

Istina će vas osloboditi.
Cvetan
Početnik
*
Posts: 1


Email
« Reply #1 on: April 29, 2015, 08:07:45 AM »

Nisam razumio,jeli taj čovjek na kraju postaje kršćanin ili nije?
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #2 on: February 18, 2017, 05:10:14 PM »

Nisam razumio,jeli taj čovjek na kraju postaje kršćanin ili nije?
Da Smiley

Napisao je i drugu knjigu: "U potrazi za kršćanskom slobodom".

In Search of Christian Freedom - PDF - engleski

« Last Edit: February 18, 2017, 05:14:13 PM by mali šime » Logged

Istina će vas osloboditi.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!