Svjedoci.net forum
January 19, 2022, 08:40:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Značajna godina: 1914.  (Read 17962 times)
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #15 on: February 25, 2012, 01:48:17 PM »

„Kako sam primetio zahvaljujući`titi `sam na životu, što mu ,naravno, od srca zahvaljujem ( da se tako napiše u šali).“ Ti se dobro sećaš da sam te lepo pitao: da li ću biti banovan ako ti proturečim biblijskim citatima, činjenicama, raznim dokazima, literaturom Jehovinih svedoka itd ...te da si tada napisao NEĆU BITI BANOVAN ZBOG TOGA, već banovanje ide zbog spamovanja i  nekulturnog ponašanja.

Ti kao pametna osoba valjda znaš i razliku između obrisanog posta i banovanja  Roll Eyes
Brisanje postova je navedena kao opcija, čisto da znaš da pretjerano copy-paste-anje na širinu koje ne doprinosi raspravi o temi je moguće da budu obrisani. Vjerojatnost je mala ali mogućnost postoji.
Za zaslužiti bann ipak moraš biti dosta zločestiji  Tongue


A iz ovog  priznanja  se da zaključiti da čitav tekst koji je postavljen u vezi ove teme - hronologije 1914 – i 70 nedelja- su obične nebuloze što bi rekao neko u našem narodu .

Tvoje izrazito subjektivno mišljenje s kojim se npr. ne bi složio jedan aktivni Jeh. svjedok (koji u dvorani taji da je 1914 glupost (jer posljedice znaš kakve bi bile) ali i dalje sebe smatra JS i propovijeda okolo)


Kopirao si članak probudite se 8.11.1994, str 10 kao dokaz da je Rasel navodno preuzeo biblijsku hronologiju od jednog adventiste. A ja ću malo opširnije tj kontekst napisati iz ovog članka. Kopiram:Početak komentara
....
Kao što izobilje snega  pripada, u ovom primeru, ne pustinji, već tirolskim krajevima u Austriji, i po tome je poznat taj kraj tako i Jehovini svedoci su poznati u ovoj temi hronologije 1914 i dosledni su tome.
Gle, ja sam samo napisao da je Russell kronologiju preuzeo od onog adventista - to je sve što sam napisao i to je točno.
Što se tiče dosljednosti, je bih rekao da se radi o tvrdoglavosti i ponosu koji sprječava priznati pogrešku...
Kao i kada Isus nije došao vidljivo 1874, onda se ostalo "dosljednim" da se reklo da je dolazak bio, samo su se malo zeznuli i nisu shvatili da se radi o "nevidljivom dolasku/prisutnosti".
Isti scenario se ponovio nakon propalog proročanstva u Božje ime da će Armagedon biti 1914.  Undecided

A sad ti postavljam pitanje: Otkud tebi infomacija da je Rutherford sluzbeno parusiju pomakao na 1914 tek 1943? Kopiraj mi citav izvestaj Jehovinih svedoka o tome KAKO je to Rutherford objasnio!
Ispričavam se, nije bio Rutherford jer je on umro 1942:

Dakle, 1942. umire J.F.Rutherford, a slijedeće godine dolazi do ukidanja 1874. kao "godine povratka Gospodinovog", a 'duhovni' događaji koji su bili datirani u 1874. dekretom su premješteni u 1914. godinu, prema knjizi "Božje Tisućgodišnje Kraljevstvo se približilo" str 130-134:

"1943. godine izdalo je udruženje Watch Tower Bible and Tract Society knjigu »Istina će vas osloboditi«. U 11. poglavlju pod naslovom »The count of Time« (Računanje vremena) izbačeno je 100 godina pridodatih razdoblju sudija, te se od tada ravnalo prema najstarijem i najvjerodostojnijem načinu čitanja Djela apostolskih 13:20. Osim toga uvažila se činjenica, da su se u Hebrejskim spisima ispisivali brojevi. Ovo je pomaknulo svršetak šestog tisućljeća ljudskog postojanja na Zemlji prema 1970-im godinama. Naravno, da tada 1874. g. n. r. vr. nije više mogla važiti kao vrijeme povratka gospodina Isusa Krista i kao početak njegove nevidljive prisutnosti ili parousia-e. Tako se milenij, koji je trebao biti označen vezivanjem i bacanjem u bezdan sotone i njegovih demona, te vladanjem 144000 sunasljednika Kristovih u nebeskoj slavi, nalazio još u budućnosti. No, kako je s prisutnošću (parousia) Krista? Na 324. stranici stranici gore navedene knjige sasvim se određeno kaže: "Prisutnost kralja ili parousia započela je 1914. godine". U Kuli stražari od 15. jula 1949. (str. 215, stavak 22.) stoji: »... Mesija, Sin čovječji, došao je u kraljevskoj sili 1914. godine Gospodinove i ... to predstavlja njegov drugi dolazak i početak njegove druge prisutnosti ili parousia-e«."

O JS kronolologiji imaš detaljnije ovdje.


Sto se tice Danila 4:25 i Luke 21:24, najbolje je da se kopira id a se uporedi, a tu piše:”
Prognaće te od ljudi, živećeš sa zverima poljskim i davaće ti da jedeš travu poput goveda. Rosa će te nebeska kvasiti i sedam će vremena proći preko tebe dok ne spoznaš da Svevišnji vlada kraljevstvom ljudskim i daje ga kome hoće.”

i Luke 21:24, a tu piše: Pašće od oštrice mača i odvešće ih u zarobljeništvo među sve narode. I Jeruzalem će gaziti neznabošci dok ne završe vremena neznabožaca.

A sad nešto o Nabukodonozoru i ova dva stavka:
...
Zar ne primećuješ doslednost biblijske egzegeze?! Za sada toliko. Pozdrav admine!

Opet hrpa "Non sequitur" i ni traga doljednosti- savjetujem da pročitaš ovaj topic

Lk 21:24 - Padat će od oštrice mača, odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne navrše vremena pogana."
Otk 11:2 - Vanjsko dvorište hrama mimoiđi, ne mjeri ga jer je dano poganima: gazit će svetim gradom četrdeset i dva mjeseca.

Ofarbao sam s bojama da se jasno vidi koje su dodirne točke...

Možda ne znaš, ali u prošlosti su kršćani koji su bili neposlušni Isusu i računali su kada će Isus ponovo doći, su dobro povezali ova dva stiha... pa su onda dobili duplo kraće vrijeme, ali su namještali početak vrmenea pogana od uništenja Jeruzalema 70.g.n.e.
Kad se ovo više nije moglo navlačiti onda su adventisti posegnuli za 7 vremena iz Danijela, a Russell je to pruzeo.

Vidi, meni uopće nije problem prihvatiti da su "vremena pogana" započela usponom Babilona ili padom Jeruzalema (587g.pr.n.e), pa čak mogu prihvatiti da možda 1914. označava početak posljednjih dana (ne zbog 7 vremena, već Mt 24), ali trajanje vremena pogana nam nije dano.
Inače, mislim da je u Otk 11:2 onih 3.5 godine doslovno 3.5 godine koje će označiti vrhunac i kraj vremena pogana.
Izračun koji su dali adventisti i preuzeo Russell je jednostavno nebiblijski.


P.S Napiši mi svoje ime, da te imenom i prezimenom oslovljavam!

Mali Šime, sasvim dovoljno...

Živio
« Last Edit: February 27, 2012, 01:03:02 PM by mali šime » Logged

Istina će vas osloboditi.
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #16 on: February 25, 2012, 02:02:44 PM »

Za razliku od lunarne godine (354 dana) i solarne godine (365 i 6 sati) postoji proročanska “godina”. U biblijskim se proročanstvima reč “godina” često koristi u posebnom smislu kao oznaka za 12 meseci od kojih svaki ima 30 dana, što ukupno iznosi 360 dana...

Budući da su ”sedam vremena“ proročanska, na 2 520 dana ...
Ok - ima nekog smisla.

No, hajdemo onda napraviti još jedan test dosljednosti WT tumačenja Biblije.

Dakle, u Dan 4 za godine se uzimaju proročanska godina od 360 dana, jer se u Dan 4 navodno radi o proročanstvu.

U Dan 9:24-27 stoji također jedno proročanstvo.
Kakvu godinu WT uzima za ovo proročanstvo: lunarnu, solarnu ili dosljedno "proročansku"?

Da ti pomognem:

"Nakon tog vremenskog perioda pojavit će se davno obećani Mesija. Računanjem 483 godine (49 plus 434) od 455. pr. n. e. dolazimo do 29. n. e."
(Danijelovo proročanstvo, str 191)

Nema pretvorbe 483 prorčanske u solarne:
7 + 62 = 69 godišnjih sedmica = 69 * 7 = 483 godina
483 prorčanskih godina * 360 = 173880 dana
a to je 173880 / 365,242 = 476 solarnih godina (+25 dana)


Zašto ovdje nema dosljednosti? Undecided


Tako je ”sedam vremena“, ili 2 520 godina, završilo 15. tišrija, ili 4/5. oktobra1914. n. e.

I što se točno desilo u oktobru/listopadu 1914?


ćao Wink
« Last Edit: February 25, 2012, 02:05:44 PM by mali šime » Logged

Istina će vas osloboditi.
zlatko
Početnik
*
Posts: 9


« Reply #17 on: February 25, 2012, 02:53:09 PM »

Tito! Tito!

Znači, može reklamica...
U ovoj razmeni misli korišteni su časopisi  Kula stražara 87. 1. 3. 5.  : W 0615.01 19,  `Sve je pismo od Boga nadahnuto´, `Šta zaista naučava Biblija´, ´Obrati pažnju Danilovom proročanstvu`. Raspravljanje na temelju Pisma`...


 Glavni razlog zašto se koristi literatura Jehovinih svedoka jeste što sam Jehovin svedok. Kao pripadnik Božje organizacije mogu koristiti i obrađivati na svoj način literaturu i infomacije na određenu temu. Naprimer. kopiraću/ prepisaću neke misli iz Kule Stražare 98´ 1. 5. 13-14, gde stoji

U vreme kad je ta nova nacija počela postojati, desili  su se važni događaji koji su ispunili Joelove proročanske reči. O tim događajima čitamo u Delima apostolskim 2:2-4: ”U jedan put postade huka s neba kao duhanje silnoga vetra, i napuni svu kuću gde sedjahu; i pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakoga od njih. I napuniše se svi Duha svetoga, i stadoše govoriti drugijem jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.“ Tako je tih 120 vernih muškaraca i žena postalo duhovna nacija, postali su prvi pripadnici ’Izraela Božjeg‘, kako ih je kasnije nazvao apostol Pavle (Galaćanima 6:16).

                                                                  *
Ove misli mogu ovako izgledati u obradi pojedinca (Jehovinog svedoka) po vlastitoj želji:

Kad je nova nacija nastala, događaji koji su se dešavali su ispunili proročanske Joilove reči, a čitamo ih u Del 2:2-4, ”U jedan put postade huka s neba kao duhanje silnoga vetra, i napuni svu kuću gde sedjahu; i pokazaše im se razdeljeni jezici kao ognjeni; i sede po jedan na svakoga od njih. I napuniše se svi Duha svetoga, i stadoše govoriti drugim jezicima, kao što im Duh davaše te govorahu.“, svih 120 vernika, i muškaraca i žena u tom momentu su postali duhovna nacija, koji su istim tim imenom nazvani i od apostola Pavla , a to čitamo u Galaćanima 6:16.

Dakle, ako nisi zaboravio uživam blagodeti Jehovine Organizacije, koja mi je dozvolila da na svoj način obrađujem i koristim literaturu tako da ohrabrim istomišljenike i zaintresovane osobe kroz razne mogućnosti kao što su: govori u skupštinama, kongresima,vođenje biblijskih studija i kroz propovedanje od kuće do kuće. Znam da si upoznat s načinom kako se Jehovini svedoci  ophode kad´ je u pitanju reč Božja . Naš cilj je´, ne zadiviti interesente svojim znanjem iz naše literature, vec omogućiti ljudima da što bolje upoznaju reč Božju. Sva literatura je besplatna i lako dostupna. Dovoljno je da se poseti  naša stranica  www.watchtower.org. i iz prve, istinite i jedine ruke osoba može dosta toga saznati o biblijskim temama koja je intresuje. Skoro sam imao iskustvo da me interesent zamolio da mu prosledim  tačnu informaciju stranice zbog,  kako je rekao: MNOGO IMATE PROTIVNIKA ( a ja dodajem koji su kreirali „skoro“ pa identične stranice). Vidimo  da iz razgovora sa iskrenim, jednostavnim i poniznim ljudima  smo i sami radosni što čujemo i vidimo ljude realnog gledišta kojima je i više nego jasno s kojima se niskim, zlobnim, neprimerenim i neistinitim sredstvima služe Božji protivnici. Sam si svedok da je ova stranica čiji naslov glasi „Činjenice o Jehovinim svedocima“ upravo klevetnička, jer zloupotrebljava  literaturu tako što se krivo prezentuje temeljne nauke i određene misli koje se izvlače iz konteksta dovodeći čitaoce do krivog zaključka. Dokaz i činjenice su upravo postavljeni postovi kojima se („našem“)adminu, a i tebi ne sviđaju. Među ostalog potvrda ovih  misli je upravo u tvojoj rečenici, citiraćemo/kopiraćemo:"jer i ja imam WTL, svu literaturu Jehovinih svjedoka koju imaš i ti i još 5 puta toliko. Tak da..."Meni ove  reči  govore da si, ili bivši Jehovin svedok ili zainteresovana osoba koju mi zovemo ´večiti interesent´, a to bi ti ilustrativno objasnio. Zamisli čoveka na obali mora koji nikako da reši svoje pitanje kako naučiti plivati. Pored obilja vode i lepote mora čovek nikako da se otisne u morsku dubinu i oseti tu vrstu radosti zahvaljujući kontaktu i plivanju. Logično je da se postavlja pitanje: Šta je s ovim čovekom? Razne uzroke možemo nagađati, ali jedan je siguran: on ne želi, bez obzira što je pored mora, naučiti plivati. Budući da mu je uskraćen užitak i čast koja mu nudi priroda deluje pomalo čudno u očima drugih. Jer ne priliči videti i znati za jednog dalmatinca/primorca koji se nije otisnuo na pučinu i ne zna plivati. Nešto slično je i sa  osobama koje imaju našu literaturu i  Bibliju, a  ne koriste je u svrhu zašto je i napisana. Na kraju, kada se analiziraju te osobe deluju čudno ( neprijateljski). Zašto?
Biblija i naša literatura se koristi da bismo slavili Boga na njemu dopadljiv način, tako da ne zloupotrebljavamo reč Božju kao što je to zlonamerno činio Božji protivnik satana. Ta zla duhovna osoba zloupotrebljava reč Božju, navodeći osobe ne samo da prestanu obožavati Jehovu, već ide dalje u svojoj nameri: naime, da obožavaju njega.(Matej 4:1-8) Tu čitamo:

„Tada je duh odveo Isusa u pustinju da ga Đavo iskuša.  Nakon što je postio četrdeset dana i četrdeset noći, ogladnio je.  I došao je Kušač i rekao mu: “Ako si sin Božji, reci ovom kamenju da postane hleb!”  A on mu reče: “Pisano je: ‘Čovek ne sme živeti samo o hlebu, nego treba živeti i o svakoj reči koja izlazi iz usta Jehovinih.’”
 Tada ga je Đavo poveo u sveti grad, postavio ga na vrh hramskoga zida  i rekao mu: “Ako si sin Božji, baci se dolje! Jer pisano je: ‘Anđelima svojim  zapovediće za tebe i oni će te nositi na rukama svojim, da gde ne udariš o kamen nogom svojom.’” A Isus mu je odvratio: “Ali pisano je i ovo: ‘Ne iskušavaj Jehovu, Boga svojega!’”
Đavo ga je zatim poveo na goru vrlo visoku i pokazao mu sva kraljevstva sveta i slavu njihovu  i rekao mu: “Sve ću ti ovo dati ako padneš i pokloniš mi se.” Tada mu je Isus rekao: “Odlazi, Sotono! Jer pisano je: ‘Jehovu, Boga svojega, obožavaj i jedino njemu služi!’” Tada ga je Đavo ostavio. I gle, došli su anđeli i počeli mu služiti.”Što se tiče tvog pitanja da li mislimo vodeće telo i ja na ovu temu identično bi ti dao odgovor jasno i glasno: mislimo isto dok se ne dokaže suprotno. Jehovina organizacija, a to je mnogo puta dokazala je ponizna organizacija koja je spremna uvek zastupati istinu tako što će priznati svoje greške i popraviti ih. Imamo mnogo primera u tome počev od prvih dana pa sve do dan danas kako je Božja organizacija menjala određene stavove  po pitanju neutralnosti, obožavanja, idolopoklonstva, raznih poroka, verovanja , paganskih običaja i uopšte raznih tema što možeš iz naše literature i da se uveriš. Za razliku od takvih slučajeva tema´HRONOLOGIJA 1914 i 70 nedelja je sa toliko dokaza u prilog tome, evo već preko 130 godina i do dan danas se istražuje ta tema i kao što smo videli da istorijske činjenice i dokazi sve više i više potvrđuju biblijsku hronologiju koju zastupaju Jehovini svedoci. Naravno da će se naći osobe koje se ne slažu sa objašnjenjem, ali to je njihov problem, ne naš. Ti si, trenutno, očit primer u tome, što ne znači da  nije moguće da i ti pokažeš poniznost jednog dana ako  bude  potrebno.Evo, dajem predlog: ispitaj sve o „linusolarnoj / proročanskoj godini“ i vrlo brzo ćeš se uveriti da to srednje računanje vremena koja nam nudi Biblija  je jedan od ključeva da razumeš ´hronologiju 1914.god´.

Da, postoji i ova mogućnost da mi promakne informacija koja bi nam  pomogla u još boljem razumevanju određene teme što bih u najkraćem vremenu se potrudio dobaviti, ispraviti i ako je potrebno se izviniti.

Postavio bih ti par pitanja:

1)   Da li si ti bivši Jehovin svedok?
2)   Kojoj  religioznoj organizaciji pripadaš?
3)   Šta za tebe znači Josip Broz Tito?


P.S. Admin, javiću ti se kasnije!


....pozdrav!
Logged
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #18 on: February 25, 2012, 05:00:45 PM »

1) Ja nisam bivši Jehovin svjedok. Aktivni sam svjedok i služim u svojoj skupštini kao starješina.
2) Vidi pod 1.
3) Tito je samo jedan nadimak.

Zadovoljan?
Logged
zlatko
Početnik
*
Posts: 9


« Reply #19 on: February 27, 2012, 10:33:31 AM »

Admine!???
 „Ne vidim svoj komentar kojeg sam poslao na titine Brione“. Šta je reći? Da budem iskren izgubio sam volju za raspravljanje,jer ne razumem tu vrstu igre. Moliću da se postavi moj komentar, tvoj komentar i `titin` odgovor tako kada se otvori internet stranica za sve posetitelje bude vidljiva rasprava!
Biću kratak ovaj put. Nasmejali ste me dobro, i ti i ovaj takozvani tito! U redu,u redu! Tvoju ulogu, tvoj film, tvoj scenario, tvoj cilj, tvoje takozvane adute sam razumeo, međutim kad si ubacio ovaj lik ´maršala tita´ u komične scene jednog starešine Jehovinih svedoka, grohotom sam se nasmejao!!!  Pra´o dobra zeza!  Neko bi rekao za ovaj skeč: bolje ispade nego sve ove  napisane neistine. A šlag tj završetak tvojom izjavom”uveri me stoposto”, da postoji starešina koji se ne slaže sa hronologijom 1914 i koji to ne sme priznati, inače bi bio….kao zna mu se…

Ali evo, da ne zvuči provokativan komentar ostavljam kao mogućnost da je to istina samo 1 % i u vezi  toga ću nešto i napisati o ovom takozvanom ´titi´.

Kada bi me moj Gospod Isus Hrist pitao za mišljenje o ovom čoveku koji se predstavio kao “tito – starešina Jehovinih svedoka”, odgovorio bih mom Gospodu: Da  je to čovek koji je sedeo za našim stolom ( 1. Korinćanima 10:21, ´ b´ dio ), jeo , pio, gostio se, uživao u druženju sa nama, i odjednom se digao na oči sviju nas, i poslužio se stolicom da bi se popeo na sto. Skinuo je svoje hlače, pokazao svoju sramotu, čučnuo je i izbacio je svoju nečist iz debelog creva u tanjir iz kojeg je upravo jeo…

A kada bi me moj Gospod pitao šta bi uradio s njim i koja presuda bi za njega odgovarala, rekao bih: Moj Gospode, ne može moja nesavršenost to nositi , niti sam  dostojan da nekome sudim niti smem!Ti znaš Gospode da Jehovi pripada sud ( Zaharija 3:2 ; Juda 9 ), a ne meni…

Dakle, Admine, nije teško zaključiti da u raspravi jednog Jehovinog svedoka i tebe iz reformatorske baštinske crkve je suvišan lažnjak o kojem narod uvek kaže da su mu kratke noge….

Pozdrav!
Logged
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #20 on: February 27, 2012, 10:45:04 AM »

Dobro...

I što sada?

Nećemo dalje razgovarati ili...?

Ne kužim!  Huh

Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #21 on: February 27, 2012, 10:47:40 AM »

Admine!???
 „Ne vidim svoj komentar kojeg sam poslao na titine Brione“. Šta je reći? Da budem iskren izgubio sam volju za raspravljanje,jer ne razumem tu vrstu igre. Moliću da se postavi moj komentar, tvoj komentar i `titin` odgovor tako kada se otvori internet stranica za sve posetitelje bude vidljiva rasprava!
Zlatko,

Ne znam o čemu govoriš.
Nisam ti obrisao niti jedan post.

Kada si ga napisao?

Ili misliš na komentare koji su vidljivi na dnu stranice članka.
Gle, na stranicama se vidi samo zadnjih 10 komentara, jer kolika bi ta stranica bila ako uz ovom topiku jednog dana bude 30 stranica iliti 450 postova...
Nema smisla... rasprava je na forumu - ovdje - a tamo jasno piše: Komentari (10 / 19)
Znači prikazano 10 od ukupno 19 koji se mogu vidjeti na forumu...
Takva je praksa na svim portalima koji imaju svoj forum. npr. na Insdexu prikazuju zadnjih 7 komentara.


ah, sindrom mučeništva i progonstva je kod vas uvijek prisutan. cijeli svijet se urotio samo protiv vas.
blah


Biću kratak ovaj put. Nasmejali ste me dobro, i ti i ovaj takozvani tito! U redu,u redu! Tvoju ulogu, tvoj film, tvoj scenario, tvoj cilj, tvoje takozvane adute sam razumeo, međutim kad si ubacio ovaj lik ´maršala tita´ u komične scene jednog starešine Jehovinih svedoka, grohotom sam se nasmejao!!!  Pra´o dobra zeza!  Neko bi rekao za ovaj skeč: bolje ispade nego sve ove  napisane neistine. A šlag tj završetak tvojom izjavom”uveri me stoposto”, da postoji starešina koji se ne slaže sa hronologijom 1914 i koji to ne sme priznati, inače bi bio….kao zna mu se…
Želiš reći da ja stojim i iza lika Tita?
Samo mogu reći - svašta...

prepuštam Titu da te pokuša uvjeriti u drikčije, ako ima ideju...


Dakle, Admine, nije teško zaključiti da u raspravi jednog Jehovinog svedoka i tebe iz reformatorske baštinske crkve je suvišan lažnjak o kojem narod uvek kaže da su mu kratke noge….

Ja ovdje samo vidim da se izvlačiš sada kad smo ti razbili argumente...

ćao
Logged

Istina će vas osloboditi.
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #22 on: February 27, 2012, 10:55:14 AM »

OK, drugi pokušaj:


Ne znam koju posluku želiš porati, Zlatane, ali bih rado nastavio ovu raspravu s tobom.

Gle, nije da ja ne vjerujem u kronologiju Jehovinih svjedoka i 1914. Ja sam zapravo proučavajući Bibliju i istražujući nauke svoje religije (upravo na način na koji me "vjerni i razboriti rob" učio istraživati i rušiti nauke drugih religija), došao do zaključka da ono što mi zovemo "istina", baš i nije istina, nego samo jedno u nizu nagađanja Vodećeg tijela.

Nisam ono prethodno računanje "7 vremena" naveo kao svoje konačno mišljenje, niti sam tebe htio uvjeriti da je to jedino ispravno tumačenje. Samo sam te upitao jesi li ikada istraživao i proučavao Sveto pismo "koristeći svoj razum" (Rimljanima 12:1)

I bit će mi vrlo žao ukoliko si od toga već unaprijed odustao.

Inače, kao što sam rekao, "Tito" je samo nadimak. Osobno Josipa Broza smatram jednim od najgorih zločinaca 20. stoljeća, uz bok Hitleru, Staljinu i Sadamu. Nemoj da te smeta što ga koristim. Gledaj dalje od toga.

Tvoj brat u vjeri,

TITO
Logged
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #23 on: March 02, 2012, 09:04:58 AM »

Zlatane!!!
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #24 on: February 03, 2017, 12:50:58 PM »

Novi članak: Što arheologija kaže o 607.g. pne. kao godini pada Jeruzalema a samim time i o WT kronologiji kojom se došlo do 1914. god.Arheologija i pad Jeruzalema: 607 ili 587/586 g. pne.?

Par prilično jednostavnih testova kojima možemo (iako nismo profesionalni povjesničari) lako ispitati ovo pitanje.

1) Distribucija pronađenih poslovnih pločica
2) Hilah Stela
3) Usporedba s drugim kronologijama


.

« Last Edit: February 03, 2017, 12:59:54 PM by mali šime » Logged

Istina će vas osloboditi.
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!