Svjedoci.net forum
June 12, 2025, 08:14:54 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Diskusija sa Jehovinim svedocima  (Read 11639 times)
poelbuster
Početnik
*

« on: January 17, 2012, 03:42:32 PM »

Pozvao sam jednog ali se nadam da će doći više njih da diskutujemo o organizaciji Jehovinih svedoka i njihovom učenju.
Nadam se da će biti mnogo lepih tema i da će ovaj forum da bude prilika da se lepo ispričamo jedni s drugima.
Comrade Tito
Početnik
*

"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"

Email
« Reply #1 on: February 21, 2012, 09:54:30 AM »

Pozdrav!

Ja sam drug Tito.

Ako posjećuješ strane webstranice s tematikom Jehovinih svjedoka, onda sam ti vjerojatno poznat. Ako ne, onda evo, da ti se sad predstavim.

Aktivni Jehovin svjedok. Vodećem tijelu, Odboru podružnice u Zagrebu i ostatku svijeta poznat po svojim diverzantskim akcijama unutar Organizacije.

Nek me ulove ako mogu.

A ti? Što bi ti diskutirao o Jehovinim svjedocima?

TITO
poelbuster
Početnik
*

« Reply #2 on: March 12, 2012, 08:10:05 PM »

Druže Stari
Dobro došao na forum
Izvini što si čekao,iskreno da ti kažem malo je ovaj forum zapušten .Ali ako budeš hteo da se družiš s nama napuniće se kao šibica.

Smrt fašizmu sloboda narodu
Tvoji pioniri .
http://www.youtube.com/watch?v=sWaX0vZfdZU
Comrade Tito
Početnik
*

"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"

Email
« Reply #3 on: March 19, 2012, 11:34:05 AM »

Pozdrav drugovi i drugarice!

Samo da napomenem - nisam komunist u duši niti podržavam ijednu političku ideologiju. Za slučaj da dođem u priliku razgovarati sa Daliborom Durdovom... Nek se zna.

Hvala za Alkin video dobrodošlice!

Ukratko o meni - kršćanin, igrom slučaja Jehovin svjedok. Nije mi važno kojoj religiji netko pripada, nego kakva je osoba. Svatko tko se drži kršćanskih ili njima sličnih načela (bio to rimokatolik, pravoslavac, adventist, mormon, budist, musliman, židov...) moj je brat. Dosta mi je pranja mozga od strane establišmenta Jehovinih svjedoka i njihove isključivosti. Proučavajući Bibliju uvjerio sam se da takvi stavovi jednostavno nisu kršćanski. I žao mi je što većina moje braće u vjeri na jedan naizgled bezazlen način ispoljava takve stavove. Jako cijenim Bibliju i čitam je i proučavam svaki dan. I zadovoljstvo mi je voditi zanimljive i smislene diskusije o različitim biblijskim temama.

Eto, vjerujem da je dovoljno za početak.

I stvarno bih bio sretan kad bi ovdje bilo više moje braće, Jehovinih svjedoka.

TITO
Jana
Početnik
*

...život je ljep

« Reply #4 on: March 19, 2012, 07:11:30 PM »

Pa, eto Tito nisi sam Smiley
poelbuster
Početnik
*

« Reply #5 on: March 21, 2012, 05:17:41 PM »

Problem je samo što treba malo pokrenuti forum.I ja ne posećujem redovno jer se retko šta napiše.
Dajte,pozovite još Jehovinih svedoka.

Druže Stari sve je ok,kapiram .Nick je dobar za sve nas koji smo  u ono vreme bili Titovi pioniri.

Što se shvatanja tiče,ti si iz hrišćanstva izvukao ono što si i trebao.Zato i možeš otvoreno da govoriš o problemima Jehovinih svedoka.
Tu jedino moram da podsetim na sugestiju koju često čitam u KS
Napustite krivu religiju!
Mislim da bi nam to mogao biti lajtmotiv za buduću priču o svemu što znamo o doktrini Kule stražare.

Na žalost ima puno Jehovinih svedoka koji nisu sposobni da se suoče sa činjenicama.
Nadam se da će se to izmeniti.

Pozdrav Jano
Imaš divan nick,ja sam želeo da mi se  ćerka zove Jana ali je žena pobedila pa se ta ćerka zove Jelena.
Jana
Početnik
*

...život je ljep

« Reply #6 on: March 21, 2012, 07:02:37 PM »

:)Drago mi je što ti se dopada moj nick !

Naveo si da se sve potiće " iziđite iz krive religije", jel tako!?
Pa koja je religija prava, zar nije religija, religija ..ili !?
Religija je čovjekov put do Boga ,a ne Božji put do čovjeka ili se varam.
Biblija kaže da će "sve " religije biti uništene, a ne "sve osim jedne". Tamo se potiće da iziđu pojedinci
iz religija.
Reci kako ti to vidiš  Smiley
poelbuster
Početnik
*

« Reply #7 on: March 21, 2012, 07:20:52 PM »

Rekao sam da "izađite iz krive religije" može da nam bude vodilja u razgovoru.

Pretpostavljam da znaš koliko puta piše u izdanjima Kule stražare :"napustite krivu religiju"(ja sam izbrojao na stotine)
Budići da je tema vezana za Jehovine svedoke i diskusiju s njima hteo bih da predložim ono što piše u knjizi:
Istina koja vodi do vječnog života.
Strana 13 pasus 5
Moramo ispitivati ne samo što osobno vjerujemo već i ono što naučava religiozna zajednica kojoj pripadamo.Da li su njene nauke potpuno u saglasnosti s Rečju Božjom,ili se zasnivaju na ljudskim predanjima?
Ako ljubimo istinu tada se ne trebamo plašiti takvog ispitivanja,jer svaki od nas treba da sikreno želi da upozna volju Božju obzirom na nas i da ju tada i vrši...

Da li se slažeš sa ovim ovde citiranim?
Da li možemo da sa lajtmotivom "napustite krivu religiju" i ovim uputstvom da pročešljamo doktrinu Kule stražare?

Baš listam već pomenutu knjigu,onu prvu iz 1968 godine.Da li znaš šta sve ima zanimljivoga u toj knjizi?
Na žalost nemam drugo izdanje iste knjige na našem,najzanimljivije je uporediti te dve knjige-dve istine.
Upravo razlike između te dve knjige govore puno,nadam se da će se javiti neko ko ima izdanje iz 1982 godine.

Verujem da će nam biti zanimljivo da čitajući knjige Jehovinih svedoka ustanovimo da li je to kriva religija Smiley
Ako smatraš da je potrebno da skeniram stranice iz te ili bilo koje druge knjige slobodno reci,nije problem imam skener Smiley
mali šime
Administrator
Mlađi član

« Reply #8 on: March 21, 2012, 08:28:03 PM »

Religija je čovjekov put do Boga ,a ne Božji put do čovjeka ili se varam.
To si dobro rekla. Religija je općenito ljudsko nastojanje da dođe k Bogu da mu udovolji na neke svoje načine.

Kršćanstvo (ono pravu) u svojoj osnovi nije religija, jer je Bog taj koji je došao čovjeku, učinio sve potrebno da se čovjek spasi i pozvao čovjeka u zajedništvo sa njim - na osnovu njegova djela - npr. Ef 2:8-9...

Ponekad možda treba biti određeniji što se misli pod pojmom relogija - ja obično onda koristim riječ pobožnost ili pobožan život.

A što JS tiče, moram priznati da znaju biti iritantni sa tom "jedinom pravom religijom" (koja su oni)... Npr. kada kažu da pravu religiju označava služba propovijedanja. I znaju druge pitati, propovijedate li vi od kuće do kuće... Ako ne, onda niste pravi...

Ovo me prilično podjeća na situaciju u Mk 7 između farizeja i Isusa.
Farizeji spočitavaju učenicima da jedu neopranih ruku. Isus im kaže da su licemjeri i da je to ljudska predaja na kojoj inzistiraju, a Božju zapovijed ignoriraju:

Mk 7: (10) Mojsije doista reče: Poštuj oca svoga i majku svoju. I: Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni. (11) A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude 'korban', to jest sveti dar', (12) takvome više ne dopuštate ništa učiniti za oca ili majku.

još malo pa ću objasniti zašto mi je ovaj odjeljak zanimljiv u ovom kontekstu...?

U Jak 1:27 u NS stoji: Štovanje koje je čisto i neokaljano pred našim Bogom i Ocem jest ovo: brinuti se za siročad i udovice u njihovoj nevolji i čuvati se prljavštine ovoga svijeta.

Često čujem od JS da se ne treba socijalno angažirati (pogotovo ne karitativno pomagati onima koji nisu JS) već da je glavna stvar propovjedati.
U tom smislu čujem JS da kao farizeji govore svojim bližnjima:
"Pomoć koja te od mene ide je 'besplatno studiranje Biblije', ali ti ne mogu pomoći u tvojim materijalnim potrebama, to ide samo za službu propovijedanja".

Mislim, JS uzimaju službu propovijedanja kao oznaku prave religije - a to ne piše nigdje u Bibliji, a ovu stvar koja je jasno napisana u Bibliji kao kriterij za prepoznavanje pravog štovanja zanemaruju.
Ukidaju Božju zapovijed i zabranjuju pojedincima da ju drže a uvodu svoju zapovijed...

ps: ispravite me ako sam u krivu oko socijalnog angažmana JS-a. I zanima me da li se u zajednici vodi briga o onima koji su u stvarnim materijalnim potrebama?

Da li možemo da sa lajtmotivom "napustite krivu religiju" i ovim uputstvom da pročešljamo doktrinu Kule stražare?
Ne misliš li da si možda malo presugestivan? :/

Istina će vas osloboditi.
Jana
Početnik
*

...život je ljep

« Reply #9 on: March 21, 2012, 09:39:59 PM »

Smiley...
Da JS ne pomažu na taj način na koji ti spominješ. U tom pravcu se ne angažiraju.
Oni se vode time da je prvenstvo potrebno ljude spaševati u duhovnom pogledu, odnosno za vječni život, a tek onda u materijalnom pogledu.
Na taj naćin vode se primjerom Isus Krista koji se također prvenstveno posvetio propovjedanjem o Božjem kraljevstvu tek je zatim pomagao hraneći druge, lječeći itd.
Naravno koliko je moje saznanje, što se tiće materijalne pomoći daju se najčešće zbog nekih neprilika prvenstveno braći, a ako je moguće izađe se u susret i drugima.
Na kraju krajeva i nemožemo svi svima pomoći to može jedino Bog.
Trebamo prvo pomoći onima koji su kraj nas onda ako smo umogučnosti drugima.
Jana
Početnik
*

...život je ljep

« Reply #10 on: March 21, 2012, 09:49:23 PM »

Pretpostavljam da znaš koliko puta piše u izdanjima Kule stražare :"napustite krivu religiju"(ja sam izbrojao na stotine)
Budići da je tema vezana za Jehovine svedoke i diskusiju s njima hteo bih da predložim ono što piše u knjizi:
Strana 13 pasus 5
Moramo ispitivati ne samo što osobno vjerujemo već i ono što naučava religiozna zajednica kojoj pripadamo.Da li su njene nauke potpuno u saglasnosti s Rečju Božjom,ili se zasnivaju na ljudskim predanjima?
Ako ljubimo istinu tada se ne trebamo plašiti takvog ispitivanja,jer svaki od nas treba da sikreno želi da upozna volju Božju obzirom na nas i da ju tada i vrši...

Baš listam već pomenutu knjigu,onu prvu iz 1968 godine.Da li znaš šta sve ima zanimljivoga u toj knjizi?
Na žalost nemam drugo izdanje iste knjige na našem,najzanimljivije je uporediti te dve knjige-dve istine.
Upravo razlike između te dve knjige govore puno,nadam se da će se javiti neko ko ima izdanje iz 1982 godine.

Verujem da će nam biti zanimljivo da čitajući knjige Jehovinih svedoka ustanovimo da li je to kriva religija Smiley
Ako smatraš da je potrebno da skeniram stranice iz te ili bilo koje druge knjige slobodno reci,nije problem imam skener Smiley

Pozdrav!
Drago mi je da ti se dopada moj nick  Smiley !
Što se tiće rasprave / usporedbe bilo bi ok što se mene tiće.
Ja posijedujem knjigu iz 1968, no za ovo drugo izdanje izgleda da nemam.Tek imam  "Spoznaju koja vodi do vječnog života".
Što se tiće skeniranja,zašto ne zbog svih nas  Smiley
Neobečavm, ali pokušat ću nabaviti tu knjigu iz 1982.
Ti napiši, ako imaš, da se vidi što je razlika u tom odlomku, zanima me.
mali šime
Administrator
Mlađi član

« Reply #11 on: March 21, 2012, 10:37:46 PM »

Smiley...
Da JS ne pomažu na taj način na koji ti spominješ. U tom pravcu se ne angažiraju.
Oni se vode time da je prvenstvo potrebno ljude spaševati u duhovnom pogledu, odnosno za vječni život, a tek onda u materijalnom pogledu.
Na taj naćin vode se primjerom Isus Krista koji se također prvenstveno posvetio propovjedanjem o Božjem kraljevstvu tek je zatim pomagao hraneći druge, lječeći itd.
Naravno koliko je moje saznanje, što se tiće materijalne pomoći daju se najčešće zbog nekih neprilika prvenstveno braći, a ako je moguće izađe se u susret i drugima.
Na kraju krajeva i nemožemo svi svima pomoći to može jedino Bog.
Trebamo prvo pomoći onima koji su kraj nas onda ako smo umogučnosti drugima.
Isus se je angažirao i u tom pravcu.
U Ivanu 13:29 stoji na što se uobičajeno trošio novac koji su imali:
"Budući da je Juda imao kesu, neki su mislili da mu je Isus rekao: "Kupi što nam treba za blagdan!" - ili neka poda nešto siromasima."

I nisu svima pomogli, ali su dali dovoljno visok prioritet tome, kao i apostoli, još u Djelima 6 u zajednici i općenito:
Gal 2:10 Samo neka se sjećamo siromaha, što sam revno i činio.

Koliko vidim JS taj dio potpuno zanemaruju, iako bi prema Jakovu to trebala biti oznaka prave pobožnosti/religije.

Ovim hoću reći da npr. neka crkva koja se iskreno brine za svoje "sirote i udovice" i/ili se bavi socijalnim i društveno korisnim radom može s većim pravom reći da su "ona prava" od JS koji to zapostavljaju...

Ovim ne želim reći da postoji "ona prava", samo igram igru kakvu igraju JS - slično kao i Pavao u Fil 3:4-7 i 2.Kor 11:22-12:11.

toliko za sada...

Istina će vas osloboditi.
Jana
Početnik
*

...život je ljep

« Reply #12 on: March 22, 2012, 07:14:06 PM »

Jehovini svjedoci pomažu jedni drugima koliko mogu ...privatno.To bi svakako bilo u skladu sa stavkom koji si citirao." Neki su pomislili da je otišao da kupi nešto što im je bilo potrebno za blagdan" ( moje riječi). stoga se da iz tih riječi zaključiti da su koristili taj novac za svoje potrebe a zatim i za potrebe drugih.Skupljali su novac da bi imali za "potrebe" to se može odnositi na dosta toga.
Naravno da svaka religija neke stvari iz Biblije više, drži neke manje tako je i sa dobrovoljnjim davanjem novca i drugim načinima potpomaganja.
poelbuster
Početnik
*

« Reply #13 on: March 29, 2012, 08:55:53 AM »

Strana 13 pasus 5

Pozdrav!
Drago mi je da ti se dopada moj nick  Smiley !
Što se tiće rasprave / usporedbe bilo bi ok što se mene tiće.
Ja posijedujem knjigu iz 1968, no za ovo drugo izdanje izgleda da nemam.Tek imam  "Spoznaju koja vodi do vječnog života".
Što se tiće skeniranja,zašto ne zbog svih nas  Smiley
Neobečavm, ali pokušat ću nabaviti tu knjigu iz 1982.
Ti napiši, ako imaš, da se vidi što je razlika u tom odlomku, zanima me.

Ja već imam dve iz 68 Sad
Prvu sam dobio redovno.
Za drugu sam se nadao da je novije izdanje pošto je već duže vremena tražim.
Upravo sam dobio obaveštenje da ću uskoro dobiti ovo drugo izdanje.
Samo da ne bude opet 68 Sad,navodno piše da je 1980 godine štampano dok je koliko je meni poznato na engleskom izašlo 1981.
Možda je čovek video samo oznaku za copyright 1980,na znam dok ne stigne.
Nadam se u narednih nekoliko dana da je dobijem pa ćemo uporediti.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: