Svjedoci.net forum
June 25, 2022, 02:22:48 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Činjenice o Jehovinim svjedocima ~ uvodna riječ ~  (Read 13911 times)
Admin
Isus je Kralj
Administrator
Početnik
*****
Posts: 14Email
« on: December 23, 2010, 06:48:52 PM »

Link na članak

Dobro došli na ove stranice, bilo da ste slučajni prolaznik, Jehovin svjedok ili tek onaj koga zanima tko su Jehovini svjedoci i što naučavaju.

Autor ove stranice nije Jehovin svjedok, ali je često u doticaju s njima pošto mu je član šire obitelji svjedok. S obzirom na detaljnije poznavanje materije, odlučio sam napraviti ovu stranicu kako bi na jednom mjestu mogle biti dostupne informacije koje se inače ne čuju u uobičajenom razgovoru s Jehovinim svjedokom.

 
Za Jehovine svjedoke...

Nažalost, mnoge stvari koje će se ovdje razrađivati nisu poznate tom običnom Jehovinom svjedoku i moja nada je da će mnogi svjedoci posjetiti ovu stranicu i doznati informacije koje će ih potaknuti da preispitaju svoja uvjerenja i posebno je li Društvo Stražarske kule dostojno njihova povjerenja, njihovih nebrojenih sati službe i na kraju krajeva - njihovih života.

Svjestan sam, nažalost, činjenice da je Jehovinim svjedocima dana uputa da strogo izbjegavaju materijale koji se protive njihovoj vrhovnoj organizaciji dok su autori ovakvih materijala prikazani kao oni koji ih mrze i na kraju krajeva sotonini agenti.

Ova stranica zasigurno nije nastala iz mržnje prema Jehovinim svjedocima. Većina svjedoka s kojima sam bio u doticaju su dragi ljudi, što je bio dodatan motiv za izradu ove stranice. Osnovni cilj stranice nije naprasno pokazivanje kako je Društvo Stražarske kule u krivu, već da se istine evanđelja Isusa Krista mogu predstaviti i Jehovinim svjedocima, na što razumljiviji način. Neminovno, u tom procesu, istine biblijskog evanđelja se moraju suočiti s evanđeljem koje pronosi Stražarska kula. Apel za Jehovine svjedoke koji dođu na ovu stranicu je da nemaju predrasude i da budu na strani istine (Ivan 18:37) i oni koji ljube istinu (2.Sol 2:10). Jer tko ne ljubi istinu i okreće glavu od nje postaje laka meta svakovrsnih zabluda, i ne može očekivati naklonost Boga koji je Istina i koji je izvor svake istine. Takav stav čak podržava literatura Stražarske kule: "Trebamo ispitati, ne samo ono što osobno vjerujemo, nego i ono što se naučava od strane bilo koje vjerske organizacije s kojom smo možda povezani. Jesu li njena učenja u punom skladu s Božjom Riječi, ili se temelje na tradicijama ljudi? Ako smo ljubitelji istine, ne postoji razlog za strah od takvog preispitivanja. To bi trebala biti iskrena želja svakoga od nas kako bi saznali što je Božja volja za nas, a zatim ju izvršiti - Ivan 8:32." (Istina koji vodi u život vječni - izdanje Društva Stražarske kule (1968) str.13, poglavlje "Zašto je pametno ispitati svoju religiju")

S druge strane, ako će na ovim stranicama biti napisane neke stvari koje nisu činjenične, pozvani ste ukazati na to (bilo javno s komentarom, bilo anonimnije mailom). Ako se zaista argumentirano pokaže da je na stranici neka kriva informacija, greška će se u najkraćem roku ispraviti.
 

Za one koji se interesiraju za Jehovine svjedoke...

Osobno jako cijenim svaku osobu koja želi znati tko je Bog, kako je zamislio da čovjek živi, te koja je spremna uskladiti svoj život sa istinama koje otkrije na tom putu. No, na tom putu da se upozna Boga nameću se mnogi ljudi, ideje, religije i zato je od krucijalne važnosti uspoređivati ih sa Božjom objavljenom riječi – Biblijom. Također, bitno je imati sve relevantne činjenice o zajednici kojoj namjeravate pristupiti. Budite sigurni da vam nešto nije prešućeno. Ovu stranicu možete iskoristiti da doznate neke informacije o Jehovinim svjedocima koje najvjerojatnije nećete čuti od njih samih. Proučite dobro ove informacije, provjerite ih jesu li utemeljene (jer na internetu mnogi pišu neutemeljene stvari) i budite sigurni želite li pristupiti organizaciji Jehovinih svjedoka i želite li se u nju krstiti, osobito ako u tu svoju odluku uključujete i članove vaše obitelji. Budite svjesni da takva odluka donosi dalekosežne posljedice u vaš i život vaše obitelji. U slučaju da se kasnije predomislite, bit ćete izopćeni iz zajedništva, prijatelji svjedoci koje ste do tada stekli okretat će lice od vas, a najveće posljedice će pretrpjeti obiteljski odnosi.

 

Za (evanđeoske) kršćane...

Svjestan sam da biblijski kršćani u pravilu izbjegavaju Jehovine svjedoke i ulaziti u rasprave s njima. Jedan od razloga je taj što uglavnom nisu upućeni u njihov nauk dok je s druge strane Jehovin svjedok u pravilu izvrsno obučen u poznavanju temeljnih postavki nauka biblijskih kršćana te je sustavno i ciljano istreniran za svaku od tih doktrina dati 'biblijski' protuargument. Ova stranica je namjenjena i da vi sami možete steći osnovne informacije o Jehovinim svjedocima, razumjeti njihov nauk, njihovu povijest a i obraniti se od njihovih najčešćih napada na biblijske istine. Na stranici su dostupne neke informacije koje se mogu argumentirano koristiti u raspravi no budite svjesni da će malo kojeg svjedoka snaga argumenta natjerati da se predomisli. U svakoj raspravi se vodite Pavlovim savjetom iz 2. Timoteju 2:24-26. Raspravu vodite bez svađe, s blagošću i svjesni toga da je na kraju krajeva Bog taj koji svojim Duhom Svetim dariva osobi obraćenje i spoznaju Kristova evanđelja.

 

Za sve ostale...

Ako ste slučajno naletili na ove stranice, svakako se informirajte o ovoj tematici i posebno o biblijskim istinama. No, molim vas, sadržaj s ove stranice nemojte iskoristiti samo zato kako bi sljedećom prilikom bakici koju vidite na autobusnoj stanci da drži literaturu Stražarske kule, pokazali kako je u krivu a vi u pravu ili još gore kako bi vam ovo bio dodatni materijal za ismijavanje Jehovinih svjedoka.

 


 

« Last Edit: March 13, 2012, 03:11:42 PM by mali šime » Logged
MOŽE BIT,A I NE MORA
Početnik
*
Posts: 3


« Reply #1 on: January 20, 2011, 10:13:45 PM »

kao prvo bih da skrenem pažnju na "uvodnu riječ" jer ide-

Za Jehovine svjedoke...

Za one koji se interesiraju za Jehovine svjedoke...

Za kršćane...

Za sve ostale...
po ovome ispada, da za autora Jehovini svjedoci nisu KRŠĆANI, a niti "ostali"

jer da jesu, onda bi umjesto naslova "Za kršćane..." trebalo stajati "Za ostale kršćane...".

nadam se da je u pitanju ne namjerni propust, jer ako nije,..onda kompletan uvod govori o autoru kao o nekome tko samo želi ocrniti Jehovine svjedoke, pa makar i uvijeno u sladunjave riječi, glumeći dobrohotnost.

nadam se da će biti ispravljen uvod, jer teško da će netko od JS , a i od onih koji ih smatraju KRŠĆANIMA uopće sudjelovati na ovom forumu.
Pozdrav.
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #2 on: January 20, 2011, 10:36:27 PM »

Pozdrav i tebi Smiley

Moglo bi se reći da se radi o lapsusu.
Naime, često čujem od Jehovinih svjedoka kako kritiziraju kršćanstvo, pa sam se valjda vodio po toj logici da onda i ne vole da ih se naziva kršćanima (iz tog kršćanstva)... pa da im to neće zasmetati. Očito sam bio u krivu. Undecided

Hvala da si upozorio...
Mislim da ću promjeniti u "Za (evanđeoske) kršćane..." - čini mi se da je distinkcija sada jasnija...
Samo se nadam da mi sada neće katolici vikati kako su svrstani u Ostale  Grin

ps: nadam se da ovdje ipak neće biti rasprava obojanih propitivanjem i suđenjem o tuđim motivima, već mjesto argumentirane rasprave gdje sugovornike povezuje ljubav prema istini  Undecided
Logged

Istina će vas osloboditi.
revdak
Početnik
*
Posts: 1


« Reply #3 on: February 03, 2011, 04:18:12 PM »

1.Ova stranica je namjenjena i da vi sami možete steći osnovne informacije o Jehovinim svjedocima, razumjeti njihov nauk, njihovu povijest a i 2.obraniti se od njihovih najčešćih napada na biblijske istine.

1.Tesko da me mozes uvjeriti u ovo.2.Ako se zelite obraniti od napada Jehovinih Svjedoka jednostavno im recite da vas ne interesira njihova Biblijska istina.Sve ostalo je suvisno .


Zasto ja tebe npr. nebi smatrao kao nepravednika koji koleba jedine ispravne krscane?

Imas svoj stav o JS kao sto imam i ja svoj.

Jedino u slucaju direktnog obracanja Boga  tebi osobno,ja cu prihvatiti tvoju navodnu dobronamjernost.Jer ako Bog tebi nije direktno obznanio da je tvoja zajednica ispravna,a JS neispravni,zasto i ti nebi bio u zabludi.

Pa sta bih ja sad trebao biti dobronamjeran i otvoriti forum o zabludama udruge krscana? Sve u svemu smatram da se polemizirati moze,ali kontekst ove stranice nebi smio biti unaprijed odredjen.Svaki vjernik je uvjeren da je njegova vjera ispravna,ali nikome ne pada na pamet da mozda ipak nije u pravu sa koje god strane da se nalazio
« Last Edit: February 03, 2011, 04:23:08 PM by revdak » Logged
poelbuster
Početnik
*
Posts: 47


« Reply #4 on: February 12, 2011, 09:43:33 AM »

kao prvo bih da skrenem pažnju na "uvodnu riječ" jer ide-

Za Jehovine svjedoke...

Za one koji se interesiraju za Jehovine svjedoke...

Za kršćane...

Za sve ostale...
po ovome ispada, da za autora Jehovini svjedoci nisu KRŠĆANI, a niti "ostali"

jer da jesu, onda bi umjesto naslova "Za kršćane..." trebalo stajati "Za ostale kršćane...".

nadam se da je u pitanju ne namjerni propust, jer ako nije,..onda kompletan uvod govori o autoru kao o nekome tko samo želi ocrniti Jehovine svjedoke, pa makar i uvijeno u sladunjave riječi, glumeći dobrohotnost.

nadam se da će biti ispravljen uvod, jer teško da će netko od JS , a i od onih koji ih smatraju KRŠĆANIMA uopće sudjelovati na ovom forumu.
Pozdrav.

1.Jehovini svedoci nisu hrišćani.
2.Jehovini svedoci neće učestvovati na ovom forumu jer im Kula stažara to "ne preporučuje".
3.Jehovine svedoke niko ne ocrnjuje,oni su pod kontrolom Sotone i svako ko je imao kontakta s njima je to odavno uvideo.
4.Jehovini svedoci su ti koji koriste "sladunjave reči i glume dobrohotnost" ali kad ih bolje upoznate videćete njihovo pravo lice.
5.Oni koji smatraju Jehovine svedoke za hrišćane treba da dođu i da postavljaju pitanja pa će im ubrzo postati jasno zašto Jehovini svedoci nisu hrišćani.
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #5 on: February 12, 2011, 12:32:07 PM »

Pozdrav revdak  Cheesy

Oprosti na zakašnjelom komentaru... Prošli tjedan mi je bio prepun obveza...  Undecided

Ako se zelite obraniti od napada Jehovinih Svjedoka jednostavno im recite da vas ne interesira njihova Biblijska istina.Sve ostalo je suvisno .
Nije cilj JS-ove otkantati i reći im "ne dolazite mi više na vrata" već povećati međusobno razumijevanje tako da rasprava može biti smislena i kvalitetnija Wink

Zasto ja tebe npr. nebi smatrao kao nepravednika koji koleba jedine ispravne krscane?
Naravno imaš tu mogućnost.
Ali prije nego doneseš takav sud trebao mi dati šansu i saslušati me - usporedi Ivan 7:51

Jedino u slucaju direktnog obracanja Boga  tebi osobno,ja cu prihvatiti tvoju navodnu dobronamjernost.Jer ako Bog tebi nije direktno obznanio da je tvoja zajednica ispravna,a JS neispravni,zasto i ti nebi bio u zabludi.
A Bog je direktno obznanio da JS zajednica u pravu? Molim te, možeš li mi to pojasniti.

Osim toga, ovaj sajt nije tu kako bi razložio da je "moja" zajednica u pravu - već da je samo Isus - Put, Istina i Život, te da nam ne treba nikakva zajednica i neki drugi podrednik do Isusa.
Isus je dovoljan Smiley

Pa sta bih ja sad trebao biti dobronamjeran i otvoriti forum o zabludama udruge krscana? Sve u svemu smatram da se polemizirati moze,ali kontekst ove stranice nebi smio biti unaprijed odredjen.
Gle, u časopisima Stražarske kule, sve vrvi od toga kako su pojedince kršanske vjerske zajednice (osobito rkc) u krivu i kako su JS jedina prava religija. Zadnji primjer je izdanje časopisa "Probudite se" za siječanj 2011. sa glavnom temom "Doprinosi li religija miru u svijetu?"

Ne razumijem čemu onda dvostruki kriterij da se ne može JS doktrinu i praksu malo staviti na svjetlo. Undecided

Svaki vjernik je uvjeren da je njegova vjera ispravna,ali nikome ne pada na pamet da mozda ipak nije u pravu sa koje god strane da se nalazio
Da je svaki vjernik toliko uvjeren u ispravnost svojih uvjerenja onda ih s vremena na vrijeme ne bi mjenjao pa čak i mjenjao zajednice. Koliko znam u Velikoj Britaniji ima više bivših JS, nego trenutno ispovjedajućih.

Ova stranica je zamišljena da može pružiti relevantne informacije za te koji još uvijek imaju stav preispitivanja svojih uvjerenja. Na meni je da pružim informacije, a na Bogu je da dalje djeluje u srcu pojedine osobe, te je na toj osobi dalje kako će reagirati na otkrivene istine.

Pozdrav,


ps: poelbuster, molim te skokni na ovaj post
« Last Edit: February 12, 2011, 12:34:54 PM by mali sime » Logged

Istina će vas osloboditi.
Viktor
Početnik
*
Posts: 1


« Reply #6 on: September 29, 2011, 07:42:39 PM »

 Smiley

Ja sam jedan o njih.... ne stidim se svoje vere... samostalno  sam odlicio da se pridruzim ovoj skupini vernika da ne kazem " hriscana" posto ocigledno Vi tako i ne gledate na Nas... Kao sto vam je poznato nema ni jedne "hriscanske" grupe koja je ista kao JS... svi prtekli ratovi su pocinjali i zavrsavali bez ucesca Js....jedino sto smo radili je pomoc izbeglom i unesrecenom stanovnistu materijalno ili psihicki...nemam primedbi na rad Vodeceg tela i ostalih " velikodostojnika" zajednice... Toliko za sada... Bok
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #7 on: September 30, 2011, 10:55:30 PM »

Toliko za sada...
Pozdrav Viktore i dobrodošao Wink

Nadam se da ćemo imati dobre razgovore Smiley

Logged

Istina će vas osloboditi.
Yadheywawhey
Početnik
*
Posts: 2


Email
« Reply #8 on: January 24, 2012, 10:43:01 PM »

jeste, apsolutno se slazem s tobom. JS ne sudjeluju u ratovima kao neki koji za sebe tvrde da vjeruju u Boga, medjutim svojim ponasanjem ne pokazuju da slijede ono sto kaze, kao npr. da volimo svoje bliznje, ako ih volimo, cak i neprijatelje kao sto je Isus objasnio, onda zaista moze biti da jesmo "djeca Bozja".
Upravo to je ono sto je i mene fasciniralo i dalo mi potvrdu da jesu JS ti, koji slijede taj primjer. Pogotovo dole kod nas na Balkanu kako je bio rat i kako su crkve bile upletene i svetile puske itd.. hm. to jeste zaista vredno razmisljanja i vise od toga.

Ali moram i da kritikujem JS, ne njih kao pojedince. Nego Strazarsku Kulu. C.T. Russel je poceo s tim sto je izjavio da je on jedini "vjerni i razboriti rob" na svijetu i samo on ima "istinu" koju dobija od samog Boga. To je postala tradicija vjerovanja JS da su oni jedina prava religija, jedini magazin, Kula, kroz koju sam Bog pise. S tim su rekli da su prorok Bozji. To tvrde od pocetka postojanja sve do sada. Medjutim Bog ne podupire bas njihova prorocanstva, jer bi imena svog radi vec ucinio to, sto "njegova vidljiva organizacija" kaze.

Kao drugo - ne postoje samo tjelesne smrti. Ako je neka ljudska organizacija stala na mjesto (preko "Vodeceg Tijela) koje jedino Isusu pripada (Ivan 14:6 - "Ja sam istini i put i zivot. Nitko ne dolazi ka Ocu osim kroz mene) onda su krivi za to sto ne dozvoljavaju ljudima da dodju tom jedinom putu spasenja, Isusu i tako gube jos vise nego samo fizicki zivot. U oba slucaju mislim da se ne radi o ubijanju, ovako ili onako. Medjutim, Bog nigdje ne kaze da je izabrana jedna crkva ili jedna organizacija nego da su spaseni pojedinci iz svih naroda - oni koji su stavili svoju vjeru u Sina. Jer se za njega kaze da ima ime koje nije dano nikome i kroz nikoga se nemoze biti spasen osim kroz njegovo ime. uff.. puno teksta. sorry Smiley
Logged
Yadheywawhey
Početnik
*
Posts: 2


Email
« Reply #9 on: January 24, 2012, 10:48:29 PM »

jeste, apsolutno se slazem s tobom. JS ne sudjeluju u ratovima kao neki koji za sebe tvrde da vjeruju u Boga, medjutim svojim ponasanjem ne pokazuju da slijede ono sto kaze, kao npr. da volimo svoje bliznje, ako ih volimo, cak i neprijatelje kao sto je Isus objasnio, onda zaista moze biti da jesmo "djeca Bozja".
Upravo to je ono sto je i mene fasciniralo i dalo mi potvrdu da jesu JS ti, koji slijede taj primjer. Pogotovo dole kod nas na Balkanu kako je bio rat i kako su crkve bile upletene i svetile puske itd.. hm. to jeste zaista vredno razmisljanja i vise od toga.

Ali moram i da kritikujem JS, ne njih kao pojedince. Nego Strazarsku Kulu. C.T. Russel je poceo s tim sto je izjavio da je on jedini "vjerni i razboriti rob" na svijetu i samo on ima "istinu" koju dobija od samog Boga. To je postala tradicija vjerovanja JS da su oni jedina prava religija, jedini magazin, Kula, kroz koju sam Bog pise. S tim su rekli da su prorok Bozji. To tvrde od pocetka postojanja sve do sada. Medjutim Bog ne podupire bas njihova prorocanstva, jer bi imena svog radi vec ucinio to, sto "njegova vidljiva organizacija" kaze.

Kao drugo - ne postoje samo tjelesne smrti. Ako je neka ljudska organizacija stala na mjesto (preko "Vodeceg Tijela) koje jedino Isusu pripada (Ivan 14:6 - "Ja sam istini i put i zivot. Nitko ne dolazi ka Ocu osim kroz mene) onda su krivi za to sto ne dozvoljavaju ljudima da dodju tom jedinom putu spasenja, Isusu i tako gube jos vise nego samo fizicki zivot. U oba slucaju mislim da se ne radi o ubijanju, ovako ili onako. Medjutim, Bog nigdje ne kaze da je izabrana jedna crkva ili jedna organizacija nego da su spaseni pojedinci iz svih naroda - oni koji su stavili svoju vjeru u Sina. Jer se za njega kaze da ima ime koje nije dano nikome i kroz nikoga se nemoze biti spasen osim kroz njegovo ime. uff.. puno teksta. sorry Smiley

- korigiram: recenica "u oba slucaja mislim da se..." - RADI o ubijanju, ovako ili onako !
Logged
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #10 on: February 21, 2012, 10:26:44 AM »

Što je ovo?

Jehovini svjedoci dođu, prošvrljaju malo po stranici, ostave jedan post i onda odu?

Siguran sam da i dalje svaki dan čuče na ovom forumu i voajerski čitaju tuđe postove...

Hajde, oglasite se već jednom! Raspravljajte na temelju Svetog Pisma!

Ne morate odgovarati na gluposti (da imamo zlatne noći, da smo se pridružili UN-u, da jedemo malu djecu...), ali ne razumijem zašto bježite od rasprava na temelju Svetog Pisma kad su u pitanju naša vjerovanja (naraštaj, organizacija, naša lažna proročanstva, druge ovce i malo stado, vjerni i razboriti rob...).


*** w10 1. 9. str. 13 Pazite da ne budete prevareni ***
Nemate se razloga bojati na taj način ispitati svoja vjerovanja. Ustvari, Biblija vas potiče da “sve ispitujete”, odnosno da ispitate neko učenje prije nego što ga prihvatite kao istinu (1. Solunjanima 5:21).

TITO
Logged
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« Reply #11 on: February 21, 2012, 10:36:44 AM »

Što je ovo?

Jehovini svjedoci dođu, prošvrljaju malo po stranici, ostave jedan post i onda odu?

Siguran sam da i dalje svaki dan čuče na ovom forumu i voajerski čitaju tuđe postove...

Možda su ipak samo poslušni WT-u da izbjegavaju ovakve stranice Undecided

Nešto su aktivniji na forum.hr-u
Logged

Istina će vas osloboditi.
Comrade Tito
Početnik
*
Posts: 22


"Živeli vi moji dragi pioniri i pionirke!"


Email
« Reply #12 on: February 21, 2012, 10:41:32 AM »

I onda se tamo uglavnom hrvaju s drugima na razini tema iz "Što Biblija uči" i "Biblijskih priča" i odgovaraju na primjedbe na koje odgovaraju naša djeca u prvom osnovne svojim školskim drugovima i drugaricama.

I nakon toga si misle kak su dobro odgovorili i kak je to super kaj znaju istinu!
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!