Svjedoci.net forum
September 20, 2021, 09:07:29 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Krštenica  (Read 2949 times)
poelbuster
Početnik
*
Posts: 47


« on: April 02, 2012, 10:23:01 AM »

Meni je rečeno da ne postoji pisani dokument u vidu krštenice niti članska karta Jehovinih svedoka.
U knjizi Riječ tvoja je žižak nozi mojoj sam našao na zadnjoj strani neku vrstu krštenice.Voleo bih da mi stariji malo razjasne zašto je tu bilo?Odnosno zašto ne u obliku krštenice kao kod svih drugih ?
Logged
betelac
Početnik
*
Posts: 30


« Reply #1 on: April 02, 2012, 11:30:47 AM »

Kod JS nema nekog službenog obrasca koji bi se zvao 'krštenica', ali se, u slučaju neke potrebe, može dobiti potvrda o krštenju što mu opet dođe na isto. Obično bi to braća ishodila i prilagala uz zahtjev za odgodu služenja vojnog roka.  Ranije smo imali i 'iskaznicu objavitelja' kojom bi se identificirali u službi propovijedanja ako je netko baš inzistirao, ne znam da li to još uvijek postoji...

Ova knjiga "Riječ je Tvoja žižak..." se više u tu svrhu ne koristi barem 30 godina, u međuvremenu se izmjenjalo puno knjiga a sada je trenutno aktualna knjiga "Organizirano izvršavajmo Jehovinu volju" u kojoj nema takve 'potvrde krštenja', tek je na samom početku predviđeno mjesto gdje će sam objavitelj upisati svoje ime i prezime, datum uručenja knjige, te mjesto i datum krštenja - to više služi kao memento nego kao neki službeni dokument.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!