Svjedoci.net forum
January 28, 2022, 01:29:58 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Dobro došli na forum svjedoci.net
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Identitet Isusa Krista  (Read 5111 times)
mali šime
Administrator
Mlađi član
*****
Posts: 87« on: November 13, 2011, 12:17:19 AM »

Link na cijeli članak


 
Prepuštam odgovor na ovo pitanje Božjoj Riječi (čak i u pristranom prijevodu Novi svijet; s malim "b" u Ivan 1:1, i "ostalim" u Kološanima 1:17).

1 Mojsijeva 1
1 U početku stvorio je Bog nebo i zemlju.

Ivan 1
1 U početku bila je Riječ i Riječ je bila kod Boga i Riječ je bila bog. 2 On je u početku bio kod Boga. 3 Sve je postalo preko njega i bez njega nije postalo ništa. Ono što je postalo 4 preko njega bio je život i život je bio svjetlo ljudima. 5 I svjetlo sja u tami i tama ga nije nadjačala.

1. Ivanova 1
1 Ono što je bilo od početka, što smo čuli, što smo očima svojim vidjeli, što smo promatrali i što su ruke naše opipale, s obzirom na riječ života 2 (da, život je objavljen, i vidjeli smo i svjedočimo i navješćujemo vam vječni život koji potječe od Oca i koji nam je objavljen), 3 ono što smo vidjeli i čuli javljamo i vama, da biste i vi bili u zajedništvu s nama. A to naše zajedništvo je zajedništvo i s Ocem i s njegovim Sinom Isusom Kristom. 5 A ovo je poruka koju smo čuli od njega i koju vam objavljujemo: Bog je svjetlo i u njega nema nikakve tame.

Kološanima 1
15 On je slika nevidljivog Boga, prvorođenac svega što je stvoreno. 16 Jer preko njega je sve stvoreno na nebesima i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja bilo uprave bilo vrhovništva bilo vlasti. Sve je stvoreno preko njega i za njega. 17 On je prije svega ostalog i preko njega je sve nastalo. 18 On je glava tijela, skupštine. On je početak, prvi koji je ustao iz mrtvih, da u svemu bude prvi.

Izaija 44
6 Ovako kaže Jehova, Kralj Izraelov i Otkupitelj njegov, Jehova nad vojskama: ‘Ja sam prvi i ja sam posljednji, osim mene nema Boga. ... 24 Ovako kaže Jehova, Otkupitelj tvoj, onaj koji te oblikovao od utrobe majčine: “Ja, Jehova, činim sve, sam nebesa razapinjem, zemlju rasprostirem. Pomaže li mi tko u tome?

Otkrivenje 22
7 Evo, dolazim brzo!... 12 ‘Evo, dolazim brzo i donosim plaću, da platim svakome prema djelu njegovu. 13 Ja sam alfa i omega, prvi i posljednji, početak i svršetak. ...20 Onaj koji svjedoči o tome govori: ‘Da, dolazim brzo!’” “Amen! Dođi, Gospodine Isuse!” 21 Neka nezaslužena dobrota Gospodina Isusa Krista bude sa svetima!

Otkrivenje 1
8 “Ja sam alfa i omega”, govori Jehova Bog, “onaj koji jest i koji je bio i koji dolazi, Svemogući.” ... 17 Kad sam ga vidio, pao sam pred noge njegove kao mrtav. A on je položio desnicu svoju na mene i rekao: “Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, 18 i živ sam. Bio sam mrtav, ali, evo, živim u svu vječnost i imam ključeve smrti i groba.

1. Korinćanima 2
10 A nama je to Bog otkrio svojim duhom, jer duh sve istražuje, čak i dubine Božje. ...14 A tjelesni čovjek ne prihvaća ono što je od Božjega duha, jer je to za njega ludost, i ne može to spoznati, jer se to treba prosuđivati na duhovan način. 15 No duhovni čovjek pravilno prosuđuje sve, a njega nitko ne može pravilno prosuditi. 16 Jer “tko je upoznao Jehovin um, pa ga može čemu poučiti?” A mi imamo Kristov um.

Ivan 14
26 A pomoćnik, sveti duh, kojega će Otac poslati u ime moje, on će vas poučiti svemu i podsjetiti vas na sve što sam vam ja rekao.
6 Isus mu je odgovorio: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene.


Izgleda dosta jasno kime Božja Riječ drži Isusa, ma koliko god to našim ograničenim ljudskim umovima bilo teško za shvatiti i prihvatiti (npr. kako može biti jedan Bog a više od jedne Božanske osobe?). No, to je ono što nam Biblija svjedoči a nama je da to u strahu Božjem prihvatimo i poput apostola Tome poklonimo se tom Isusu: “Gospodin moj i Bog moj!” (Ivan 20:28)
« Last Edit: April 27, 2013, 11:42:23 PM by mali šime » Logged

Istina će vas osloboditi.
kainos
Početnik
*
Posts: 3« Reply #1 on: November 22, 2019, 07:11:06 PM »

A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom;njegov je iskon od davnina,
od vječnih vremena.


Kako tumačite ovaj zadnji dio da je Isusov iskon od davnina, od vječnih vremena?
Logged
Vrtlar888
Početnik
*
Posts: 3


Email
« Reply #2 on: January 27, 2021, 01:55:53 AM »

A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom;njegov je iskon od davnina,
od vječnih vremena.


Kako tumačite ovaj zadnji dio da je Isusov iskon od davnina, od vječnih vremena?

bolji prevod je  "njegovi su silasci od početka,od vječnih vremena" ...jer Sin Božji je silazio mnogo puta kroz povjest raznim povjesnim narodima a sa time idu skladno i neki ukazi da je Krist žrtveno jagnje "od početka svijeta"...
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.13 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!